SUCCESKLAS IJSSELCOLLEGE WEER SUCCESVOL!!

29 Apr SUCCESKLAS IJSSELCOLLEGE WEER SUCCESVOL!!

Na het positieve resultaat met de Succesklas van vorig jaar heeft Ruimte aan leren i.s.m het Sport Performance Centre Rijnmond in de eerste maanden van 2019 de Succesklas op het IJsselcollege een vervolg mogen geven. Vorig jaar haalden de leerlingen die toen deelnamen een 100% score! Allen behaalden hun VMBO diploma, of realiseerden hun overgang van 4 naar 5 HAVO.

img_0153Voor de versie van dit jaar hadden we iets meer tijd. In 9 weken en 12 bijeenkomsten  hebben we met een iets grotere groep leerlingen gewerkt aan motivatie, mentale en fysieke weerbaarheid en zelfinzicht.
img_1128De afsluiting vond plaats met pitches van de leerlingen in aanwezigheid van ouders, de teamleider en trainers. Daarin gaven de leerlingen een mooi inzicht in: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik”. Het is verbazingwekkend om te zien hoe de leerlingen in korte tijd toch groeien. De kracht die ze uitstralen; achteraf blij zijn dat ze hebben meegedaan.
Naast het fysieke aspect konden leerlingen dit jaar ook kiezen uit ‘creatief denken en doen’ en ‘dans en beweging”. Dit onder leiding van een kunstzinnige- en een danstherapeute. Hun inbreng was echt van meerimg_1038waarde om deze leerlingen te inspireren. Vanuit de evaluatie van vorig jaimg_0442ar zijn de bijeenkomsten van de succesklas ingekort tot 3 uur, aansluitend op hun schooltijd. De mix van actief meedoen aan de fysieke- en mentale training en een theoretisch kader bleek best pittig.
Dat ze zelf keuzes hebben mogen maken voor hun eigen programma ervaren de leerlingen als prettig.

De trainers van het Sport Performance Centre Rijnmond, de beide therapeuten en de trainer/coach van ‘Ruimte aan leren’ daagden de leerlingen uit telkens een stapje meer te doen.
Een leerling verwoordde dit als volgt: “zelfs als het in het begin niet nuttig lijkt helpt het wel om jezelf wat meer te begrijimg_2489pen, maar ook wat je moet doen om bepaalde dingen voor jezelf te verbeteren”.img_1136

De drijvende kracht achter het SPC is Errol Esajas. Bij de start hebben zijn trainers een workshop gegeven. Vooral het onderdeel rond gezonde leefstijl kwam echt binnen bij de leerlingen. Met de afsluitende pitch gaven de leerlingen inzicht in hun eigen plan van aanpak. Hiermee kunnen zij hun kansen vergroten in de aansluiting naar een vervolgopleiding en het behalen van een diploma bij het IJsselcollege.

Ook dit jaar geldt: wat een toppers! Op een uitzondering na hebben de deelnemers aan het einde een certificaat ontvangen met daarop hun persoonlijke aandachtspunten waaraan ze hebben gewerkt.

Groet,

Willem van Dam

Wanneer u een keer met mij wilt sparren, een dialoog voeren over manier waarop wij met leerlingen binnen de Succesklas aan de slag gaan en hoe dit leidt tot succes, neem dan contact op.

Wilt u een reactie plaatsen?
– schrijf dan uw reactie
– zet een vinkje bij ‘ ik ben geen robot’
– en submit

 

No Comments

Post A Comment