Succesklas IJsselcollege een succes!!

24 Apr Succesklas IJsselcollege een succes!!

img_7593Na 6 weken en 8 bijeenkomsten van ‘de Succesklas’ op het IJsselcollege is het project afgesloten. In dit, door omstandigheden korte project, is met een kleine groep leerlingen gewerkt aan motivatie, mentale en fysieke weerbaarheid en zelfinzicht.img_2223
De afsluiting vond plaats met pitches van de leerlingen in aanwezigheid van enkele ouders en de teamleiders. Daarin gaven de leerlingen een mooi inzicht in: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik”.

Het was ontroerend om te zien hoe de meeste leerlingen in korte tijd toch zo zijn gegroeid. Ze straalden kracht uit en gaven aan dat ze achteraf blij waren dat ze
hebben meeged427071d0-b26d-473a-9a45-e61b288a7f1faan. O ja, het was wel zwaar en ze maakten hierdoor lange dagen. De bijeenkomsten van de succesklas duurden 4 uur aansluitend op hun schooltijd.

Meedoen aan de fysieke- en mentale training vonden de meeste leerlingen prettig om te doen. De trainers van het Sport Performance Centre Rijnmond daagden hen uit telkens een stapje meer te doen.
Een leerling verwoordde dit als volgt: ik ben dan ’s avonds na zo’n dag heel moe, maar voelde me daarbij toch ook gek genoeg heel fijn. De drijvende kracht achter dit SPC is Errol Esajas. Hij heeft bij de start een workshop gegeven. Deze kwam echt binnen bij de leerlingen.
img_7879
Ook was er ruimimg_7875te voor leerlingen die een meer creatieve en artistieke route wilden. Deshenitza, kunstzinnig therapeut en member van de Buzinezz Club Rotterdam, bleek prima in staat om deze leerlingen te inspireren.

De leerlingen gaven inzicht in hun eigen plan van aanpak. Hiermee kunnen zij hun kansen vergroten in de aansluiting naar een vervolgopleiding en het behalen van een diploma bij het IJsselcollege. Kortom: wat een toppers! Alle leerlingen ontvingen aan het einde een certificaat met hun persoonlijke aandachtspunten waaraan ze hebben gewerkt.

 

1Comment
  • Joel
    Posted at 21:44h, 24 april

    Wat een fantastische initiatief dat jongeren anno 2018 kansen krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Willem van Dam is een geweldige coach en mooi dat Deshenitza ook actief betrokken is met zo’n project.!

Post A Comment